Nickecupen 2021

Nickecupen har hämtat sitt namn efter en av Huddinge Hockeys största profiler genom tiderna – Bengt “Nicke” Nilsson. Det är nu mer än 20 år sedan Nicke gick bort men mycket av det han stod för och byggde upp lever vidare.

 

Nicke startade sin långa gärning i Huddinge Hockey som spelare på 50-talet. Han var en spelskicklig back som tidigt kom in på tränar- och ledarbanan. Under nära tre decennier var han klubbens ordförande och starke man. Under hans ledning avancerade klubben från de lägre divisionerna för att nå den position som skapat stor respekt för Huddinge Hockey runt om i landet. Nicke hade stora visioner för klubben och med envishet och fantasi ledde han Huddinge Hockey både sportsligt och organisatoriskt till att bli en förening att verkligen räkna med. Nickes stora engagemang betydde mycket för att Björkängens IP fick en konstfrusen bana 1967 och lika viktig var hans insats för att politikerna i kommunen klubbade igenom ishallsbygget 1978.

 

Med Nicke som eldsjäl och idéspruta började arbetet med att bygga upp Huddinge Hockey till det klubben är och står för idag. På 60-talet startades den ishockeyskola som så framgångsrikt fostrat spelare som Kent ”Lill-Kenta” Johansson, Rickard Franzén, Nichlas Falk, Michael Nylander, Janne Mertzig, Micke Johansson och Sanny Lindström bara för att nämna några av de stora namnen. 

 

Nicke var känd för sin rättframhet och sitt starka patos för de små klubbarnas rätt att hävda sig mot landets storklubbar. Att värva spelare från Huddinge var aldrig en billig eller lätt affär. Han visste både klubbens och spelarens värde och det var med pengar från spelarförsäljningar som Huddinge Hockey byggde upp en stark ekonomi för att målmedvetet och stegvis utvecklas som förening både sportsligt och organisatoriskt.  

 

Med hockeyskolan som grund blev Huddinge snart en ledande ungdomsklubb, först i distriktet, sedan i landet. En position som klubben har än i dag på ungdoms- och juniorsidan. Alla vi som spelat, spelar ishockey eller på annat sätt är engagerade i Huddinge Hockey har mycket att tacka Nicke för. 

/Väl mött!

Om Nickecupen
Kontakta oss?

Vill du anmäla ditt lag, sponsra eller har någon fråga om cupen? Kontakta oss. 

Vill du sponsra?

Vill ditt företag sponsra Nickecupen? Ditt företagsnamn kommer synas här på hemsidan och i Björkängshallen under cupen. 

Vill ditt lag delta?

Årets upplaga av Nickecupen arrangeras av Huddinge Hockey Team 10.